EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Maran Tojalar
Country: Guinea
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 8 October 2008
Pages: 496
PDF File Size: 18.68 Mb
ePub File Size: 20.43 Mb
ISBN: 692-3-13738-564-7
Downloads: 5263
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yozshuzuru

Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost.

Bosanski forum

Iz nerazumljive melankolije Iscrpljen Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti. Sanjam jutros strjeljane snove tiranina u univerzumu bez bozanske kreacije biologija poludjela Da osecam pod prstima kako ti se misic po misic napinje erotsska po njima prelazim kao po klavijaturi Svijet je napravljen od betona.

Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima Ebolom sam umazao cijeli stan U zagusljivom automobilu – kao u loncicu. Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra Agenda na zidu mog kalendara popunjena je danima iscekivanja trbuhozborci grizu jaja u pomahnitalom ambijentu ja zapocinjem dan s nevjericom Jos je ostalo nesto vremena da se zasucu rukavi povuce voda na kotlicu i govna saperu u solju Smrad je obuzela pretorij pokusnih kunica u sirem radijusu i nakotile se guje sarulje nocim izviruju u svijet i osmatraju padanje zvijezda iz licimjernih moralisanja s gorkim okusom nicu kore od banana i spomenici ljudskoj gluposti nezasit budzovan u dvoru svome od sakralne umjetnosti opipava mlado tijelo novorodjenceta od obecanog ovozemaljskog raja, golet i pustinja nekolicina mladih diletanata u sred grada grajom testira raju i povlace se krisom u svoje utvrde od kartona u drugom dijelu pretorija dijele se lazne dionice patriotizma i gladan buntovnik ulovljen na keder od sarolikih boja koprca se na ledini u sustavu od govana I da budes tu.

  DESCARGAR LIBRO BRUJULA PARA NAVEGANTES EMOCIONALES PDF

Zanima me da zaboravim da postoji. Neki smo umrli od nepravde preko noci na face booku Ne stigosmo da svjedocimo o neosvjescenosti naroda i zloj literaturi poljuljani u psihickoj ravnotezi Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom S nekim o necemu raspravljam besmisleno.

Opet se mijenjam kao vjetar u planinama. Zenu najbolju u svijetu, da ucinim sretnom Danas smo rasuti po cijeloj planeti i u osami lizemo svoje rane od Sidneja do Toronta.

Nemam vremena nizasto vise, nemam vremena Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam. U skoli postojale su dvije procjene: Nemam vremena Ja se krecem u planiranim mislima i rokovima.

Gledam te nekim drugim ocima upravo onako kako ne treba Vjerojatno bi trebalo, zivjeti na drugi nacin Ali na drugi nacin Ne znam kako.

Sav svoj osrednji duh ti poklanjam vece Ja bih, naravno, ispravio evaluaciju i evoluciju Ali zaista nemam vremena Nizasto Nemam vremena. Nekud nekad trcim, bez daha!

Nestala Topio me miris tvoga znoja muski vonj koji se uporno uvlacio u sve kutke siromasne studentske sobe bez grijanja Prikazivao mi se izmedju teorema Euklida i strujnih kola Braninih Trcala sam na sastanke kao luda znajuci da ce proci da nece ne moze biti da traje duze od te Sarajevske raskosne zime sto ledi i izmaglicu i tragove dok si me uz oskudnu mjesecinu ljubio u kapiji komsijine kuce i grijao promrzle ruke na mojoj kozi ispod djempera A ja se rascvjetavala i nestajala Za tebe.

  CATHERINE ASARO THE MISTED CLIFFS PDF

Ne zanima me da merim vreme.

Erotska Poezija – Google+

Nemam vremena Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Pjesniku Dragi Cingelu Prije 5 godina. Slijediti ostre misli Trebao bi biti svoj I ne shvatam sta mi se desava nedostaje mi rec koja erotskaa u tebi je neka tajna ostala k’o muzika starih majstora.

Necu dopustiti da places! Oci su mi se u kisni obzor razlile plavetnilo iz njih iscurilo i svjetlost dana me je zastidjela cvrkut ptice doimao vesel Neuspjeh, tjeskoba, erogska Nacrtat cu ti jesenju pjesmu kao tvoje oci simpaticnu Kao tajne nocnih zvijezda i hladan vjetar sa sjevera i ples valcera Vise povjerenja imam u sumu. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom.

Protiv pljackanja banaka i aerodroma To mi se svidja. Slusam prispodobe sto prodaju lazi zatucanoj svjetini putem javnih medija I pisem poeziju koju niko ziv ne razumije Mabrao sam ti makove kraj pruge … Smijeh … Zaista?