DREPT DIPLOMATIC SI CONSULAR PDF

Drept diplomatic și consular by Alexandru Burian. Drept diplomatic și consular. by Alexandru Burian; Asociația de Drept Internațional din Republica Moldova. Curs 1 Drept Diplomatic si Consular Bibliografie orientativa – Ion Anghel: Dreptul diplomatic si dreptul consular (editura univ. juridic, Buc. Drept Diplomatic Si Consular (Timofte Claudia Simona,OrADEA ) – Download as PDF File .pdf) or read online.

Author: Mooguzshura Kagabei
Country: Timor Leste
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 26 June 2007
Pages: 299
PDF File Size: 20.32 Mb
ePub File Size: 12.42 Mb
ISBN: 165-8-57697-965-3
Downloads: 82409
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Damuro

Tratatele, Cutuma, Jurisprudenta, Doctrina, Principiile Internationale, Actele elaborate de organizatiile internationale, Legislatia interna, Conventia de la Viena privind relatiile diplomatice dinCurti internationale de justitie.

Functia de observare si informare: Consilierii diplomatici au precadere fata de secretarii 1, care au precadere fata 2, fata de 3 si mai departe fata de atasatii diplomatici. Insarcinatii cu afaceri permanenti au precadere fata de insarcinatii cu afaceri interimari. Informarea statului acreditant se realizeaza cu privire la aspectele dippomatic interne din statul siplomaticcu privire la actiunile de politica externa ale acestui stat fata de state terte si cu privire la actele statului acreditar din cadrul desfasurarii relatiilor bilaterale.

Reciprocitatea suspendarii nu se aplica automat. Acordul de vointa pentru infiintarea unei misiuni diplomatice este distinct de acordul de vointa privind stabilirea relatiilor diplomatice. Acesta nu poate indeplini functii diplomatice. Ca o diferenta fata de oficiile consulare, sectiile consulare din cadrul misiunilor diplomatice nu sunt clasificate conform oficiilor consulare.

Dr Diplomatic Si Consular Documents. Este alcatuita din 2 sub-etape: Numirea consuar cu afaceri ridica in sarcina statului acreditant obligatia comunicarii numelui acestuia.

  ENVIRONMENTAL PHYSIOLOGY OF ANIMALS WILLMER PDF

Ridicarea imunitatii reprezinta un act al statului acreditant in urma caruia persoana care beneficia de imunitate este pusa la dispozitia organelor judiciare ale statului acreditar. Primul-ministru, in calitate de sef al Guvernului, asigura reprezentarea acestuia la incheierea unor acorduri internationale.

Curs 1 Drept Diplomatic Si Consular

Opereaza atat in relatia cu statul acreditar cat si in relatia cu celelalte state. Cknsular prezentarii diplkmatic de acreditare. Statele au obligatia generala de a incheia relatiile diplomatice Incetarea relatiilor diplomatice are loc prin: Reprezinta o situatie consulag care agentul diplomatic o are in raport cu jurisdictia statului acreditar si care diplmoatic echivalenta cu imunitatea.

Tratat de drept international public, vol II editura LuminaLex, – Phillipe Cahier, Le droit diplomatique contemporain, Paris – Conventia de la Viena privind relatiile diplomatice din – Conventia de la Viena privind relatiile consulare din Nu tine cont de prezenta, cursuri pe semestru, Curs 2 Drept Diplomatic si ConsularDiplomatie din greaca: Un document important in domeniul dreptului diplomatic este conventia de la Viena privind relatiile diplomatice din Consulii generali sunt numiti de Guvern la propunerea Ministrului Afacerilor Externe.

Ambasadorii se mai numesc extraordinari au precadere fata de ceilalti membrii ai misiunilor diplomatice si plenipotentiari au depline puteri. Daca nu exista membrii ai personalului diplomatic, care sa tina locul sefului de misiune pe perioada absenteiacestuia, este numit un membru al personalului administrativ care se numeste gerant al afacerilor administrative curente.

Renuntarea la imunitate se poate realiza prin ridicarea imunitatii sau renuntare. Ministerul Afacerilor Externe reprezinta organul de specialitate prin intermediul caruia se realizeaza politica externa a unui stat. Personalul consular siplomatic alcatuit din functionari consulari seful postului consular consul general dar si consul sau viceconsul – agenti consulari si angajati consulari persoane care se ocupa cu atributii cu caracter tehnic si administrativmembrii personalului de serviciu persoane insarcinate cu atributii cu caracter gospodaresc.

  LIGJI PER MENAXHIMIN E FINANCAVE PUBLIKE PDF

De regula, functioneaza principiul paritatii.

Drept diplomatic şi consular – Alexandru Burian – Google Books

In ceea ce priveste competenta teritoriala a sectiei consulare din cadrul misiunii diplomatice, aceasta este generala si este data de limitele teritoriale ale statului acreditar. Acestia nu sunt angajati ai statului acreditant. Atat misiunea cat si membrii au privilegii si imunitati proprii.

Statul acreditant nu poate folosi misiunile diplomatice sau localurile misiunii diplomatice in mod incompatibil. Numirea acestuia se face la fel ca numirea oricarui alt membru al misiunii diplomatice.

Nu orice subiect de drept international este si subiect al relatiilor diplomatice, astfel ca pot intretine relatii diplomatice statele, Organizatiile Internationale, Miscarile de Eliberare Nationala, Sfantul Scaun, Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta 2.

Sediul sectiei consulare coincide de regula cu cel al misiunii diplomatice. Numirea sefului de misiune interimar.

Drept diplomatic si consular suport de curs[1]. Renuntarea reprezinta un ddrept unilateral al persoanei care beneficiaza de imunitate prin care aceasta consimte sa se puna la dispozitia organelor judiciare din statul acreditar.